Arpaoğlu Çörekotlu Göbek Kaşarı, tamamen eski kuşaklardan aktarılan yöntemlerle yapılıyor. Taze sütlerden şırdan maya ile elde edilen telemeler, önce geleneksel sulu haşlama yöntemiyle pişiriliyor. Beyaz peynirin haşlanmasından sonra, ustalar tarafından yoğurma işlemi yapılıyor. Yoğurmadan sonra, kalıplara dökmeden hemen önce kaşarın boğumlanan kısmından "kaşar göbeği” adı verilen bir parça koparılıyor. Kaşar göbeği, bu hâliyle paketlenerek son halini alıyor.
Yılın her ayında, geleneksel yöntemler kullanılarak üretilen Anadolu
Lezzetleri Kars göbek kaşarı, kahvaltı sofralarınızda baş köşeyi hak
ediyor. Bu lezzetli kaşarı ister tavada eritip yumurta ile isterseniz
olduğu gibi servis edebilirsiniz.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!