Arpaoğlu Gravyer Peyniri, Kars'ın yöresel zenginliklerini sofralarınıza getiriyor. 20. yy'ın başlarından bu yana Türkiye'de Kars ve Ardahan'da üretilen gravyer peyniri inek sütünden elde ediliyor. 1 kilogramı ortalama 13 litre inek sütünden elde edilen Arpaoğlu Gravyer Peyniri, sert ve dağılmayan yapısıyla gurmelerin tercihi oluyor.
Deliksiz ve kokusuz gruyere peyniri ile delikli ve kokulu emmental peynirinin melezlemesi ile ortaya çıkan gravyer peyniri, yüksek dağlarda yaşayan ineklerin sütünden üretiliyor. Endemik bitkiler ile beslenen ineklerin sütü, değerli gazları kaçmadan peynir yapımına başlanması gerekiyor.
Bu lezzetli peynir sabah kahvaltılarında ve gün içinde atıştırmalık peynir tabaklarında meyveler ile birlikte servis ediliyor.